EEN FAMILIEBEDRIJF

MET GROOT BEREIK

OVER SELTEN

GESCHIEDENIS

Het is begonnen met met rioolwerkzaamheden in Wellerlooi. De werkzaamheden daarvoor zijn in 1968 de start geweest voor Aannemingsbedrijf Jan Selten BV. Met een hydraulische graafmachine Richier Oleomat type H15C en een tractor Ford met geleende dieplader reed Jan Selten naar Wellerlooi, om daar te gaan helpen bij het aanleggen van het riool. Sceptisch gevolgd in zijn doen en laten door zijn vader, die het maar niets vond dat Jan een kraan had gekocht die evenveel kostte als de aankoop van een boerderij met ruim 10 bunder grond.

Daarna volgden meerdere projecten. Onder andere de rioolwaterzuivering Eindhoven voor Waterschap de Dommel, werken voor de ruilverkaveling en de aanleg sportvelden in Cuijk. Dit laatste project was ook de reden om in 1969 een personeelslid aan te nemen in de persoon van Christ de Vocht. Samen met de Sieb, de Kiep, de Selt en de Supper klaarden ze dit karwei.

 

Meer werk in infra

Al snel daarna werd er een vrachtwagen Magirus Deutz type 170 aangeschaft. Hierdoor werd het mogelijk om meer werk in groenvoorziening te gaan doen. Waaronder vijvers, etc.

Vanuit hier kwam er naast werk in groen ook steeds meer werk in infra. Er kwamen steeds meer opdrachten binnen. Deze varieerden van het bouw- en woonrijp maken van uitbreidingsgebieden, tot het bestraten van wegen en parkeerplaatsen. Dit resulteerde in een flinke groei van het bedrijf en was de reden om in 1975 te verhuizen van de Zeelandsedijk naar de huidige locatie, aan de Patersweg in Uden.

Mooi en innovatief werk

Toenmalig Aannemingsbedrijf Jan Selten BV kreeg mooie en innovatieve opdrachten. Bijvoorbeeld in 1998 de opdracht voor een nieuw infiltratiesysteem op de Doonheide in Gemert, waarbij het regenwater rechtstreeks in de bodem wordt geïnfiltreerd, in plaats van afgevoerd via rioleringsputjes.

 

De nieuwe generatie

Na het voltooien van de opleiding aan het Soma college in Ede werd het ook tijd voor Dôt om in het bedrijf te gaan werken. In 2006 is Dôt in de voetsporen van zijn vader getreden, in de functie van algemeen directeur. Met de komst van Dôt is het bedrijf gegroeid, meer personeel en meer machines, maar de sfeer van een klein familiebedrijf is gebleven.

Om dat te benadrukken is in 2019 de naam Aannemingsbedrijf Jan Selten BV niet veranderd in Aannemingsbedrijf Dôt Selten BV, maar in Selten Aannemingsbedrijf. Waardoor zowel Jan als Dôt zich verbonden voelen met het bedrijf. Want met wisseling van de wacht is Jan niet van de radar verdwenen is. Nog dagelijks is hij te vinden op het bedrijf voor hand- en-spandiensten. Zo ook Christ, de eerste werknemer. Hieruit blijkt de gemoedelijkheid van het bedrijf, waardoor personeel zich betrokken blijft voelen.

VAKMENSEN EN

GOED MATERIAAL

Om aan onze hoge eisen te voldoen bestaat ons team uit ervaren en goed opgeleid personeel. Zij zorgen er met ons materieel voor dat de projecten steeds succesvol afgerond worden. Als echt familiebedrijf zijn we zuinig op onze mensen. Samen zorgen we voor een gemoedelijke werksfeer, waarbij iedereen in de organisatie past.